Vi var så heldig å ha hele Norges og TV 2 sin tvkokk på besøk ute i Nordøyan.
Slike besøk blir det oppskrifter av, her er oppskriften:
Ingredienser
600 g fiskefilet, sei hyse eller torsk
0,5 stk liten løk
2,5 ts salt
1,5 ss potetmel eller hvetemel
1 stk egg
2,5 dl melk eller matfløte
pepper, sort og nykvernet
ev. litt malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
Alle ingrediensene bør være iskalde. Skjær fiskefileten i biter, grovhakk løken og bland inn salt og potetmel/ hvetemel. Mal 2 ganger gjennom en kjøttkvern eller kjør sammen i en hurtigmikser (pass på at farsen ikke blir for varm). Rør inn egg og spe med melk i små porsjoner. Smak til med salt og ev muskatnøtt Form til fiskekaker og stek i smør i en stekepanne. Server med nykokte poteter og stuede rotgrønnsaker.
Eller følg linken her: God morgen Norges fiskekaker fra Nordøyan.